100% diervriendelijke zijden kussenslopen en oogmaskers

 

Er zijn maar weinig mensen die weten hoe wreed gewone zijde wordt gemaakt. Tijdens mijn eigen zoektocht op het internet naar een zijden kussensloop kwam ik uit op satijn (handig misbruik maken van de zoekterm "zijdezacht" )  of de gewone dieronvriendelijke zijde.

Satijn is alleen een weeftechniek en bestaat vaak uit 100% polyester. Dit is geen natuurproduct en niet afbreekbaar. Denk aan al het afval.

Zijde is echter een bijzonder milieuvriendelijk, natuurlijk product en volledig afbreekbaar.

"Gewone" zijde wil ik zeker nooit gebruiken vanwege het zeer dieronvriendelijke proces. Om te voorkomen dat de draden breken en/of beschadigen worden de cocons ondergedompeld in heet water of in hete dampen gehouden, om daarna te worden afgewikkeld. De diertjes worden hierbij dus levend verwerkt en duurt het uiteindelijk erg lang voordat ze sterven. Voor één kilo zijde moeten 6.600 rupsen worden gedood. Hier sta ik natuurlijk niet achter.  Ik houd van dieren en respecteer ze. De zijde van mijn producten is een 100 % diervriendelijke zijde  omdat de rups is verpopt en is uitgekomen als zijdevlinder uit de cocon. Het proces is dus niet onderbroken.

 

 

Onderstaande documentaire laat duidelijk zien op welke wrede wijze "normale" zijde verkregen wordt, maar ook hoe mooi diervriendelijke zijde gemaakt wordt.

 

 

Diervriendelijke zijde is een zeer arbeidsintensief proces waardoor deze zijde bijna 2 keer zo duur is. ALLE zijde van BSILK wordt gemaakt in een GOTS gecertificeerde omgeving. Dit betekend o.a. dat de arbeiders goed en eerlijk betaald en behandeld worden, en er geen gebruik gemaakt wordt van kinderabeid. Klik aan de onderkant van deze pagina op het logo om hier meer over te lezen.

De Ahimsa zijde (Peace Silk of diervriendelijke zijde ) kan soms kleine onregelmatigheden hebben. Het is en blijft een natuurproduct. Dit ook omdat er met kleinere draden gewerkt wordt ipv de lange draden van de gewone zijde.

 

Het is en blijft een prachtig natuurproduct en met de wetenschap dat er geen diertjes zijn gedood slaap je waarschijnlijk nog beter.......................

 

 

 

© 2017 - 2020 bsilk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel