Jaarlijks worden er vele miljoenen zijde rupsen gedood: voor een kilo zijde zijn 4.000-6.000 rupsen nodig. Om te voorkomen dat de draden breken en/of beschadigen worden de cocons ondergedompeld in heet water of in hete dampen gehouden, om daarna te worden afgewikkeld. De diertjes worden hierbij dus levend verwerkt en duurt het uiteindelijk erg lang voordat ze sterven. Dit levert namelijk 20% meer zijde op dan wanneer de rupsen op een natuurlijke manier hun cocon verlaten. Hier sta ik natuurlijk niet achter.  Ik houd van dieren en respecteer ze. 

Ahimsa Silk – ook wel Peace Silk genoemd – is een diervriendelijk alternatief en betekent letterlijk: geweldloze zijde.

De zijde van mijn producten is een 100 % diervriendelijke zijde  omdat de rups is verpopt en is uitgekomen als zijdevlinder uit de cocon. Het proces is dus niet onderbroken. De beschadigde cocon wordt vervolgens gebruikt om zijde van te maken. Het kost echter meer tijd, is arbeidsintensiever om te verwerken en is daardoor ook wat duurder. Maar het is wel veel beter voor de dieren en voor de mensen die ermee werken.

Tijdens mijn eigen zoektocht op het internet naar een zijden kussensloop kwam ik vaak uit op satijn (handig misbruik maken van de zoekterm "zijdezacht" )  of de "gewone" dieronvriendelijke zijde.

Alle zijde van BSILK is echter gemaakt van diervriendelijke zijde (Peace Silk) in een GOTS gecertificeerde omgeving.

Satijn is alleen een weeftechniek en bestaat vaak uit 100% polyester. Dit is geen natuurproduct en niet afbreekbaar. Denk aan al het afval.

Zijde is echter een bijzonder milieuvriendelijk, natuurlijk product en volledig afbreekbaar. 

 

 

 

Onderstaande documentaire laat duidelijk zien op welke wrede wijze "normale" zijde verkregen wordt, maar ook hoe mooi diervriendelijke zijde gemaakt wordt.

 

 

Alle zijde van BSILK is diervriendelijke zijde (Peace Silk) gemaakt in een GOTS gecertificeerde omgeving, hetgeen betekent dat de leverancier veilige werkomstandigheden, eerlijke lonen voor eerlijk werk en GEEN kinderarbeid garandeert. Zonder de aanwezigheid van schadelijke chemicaliën en kleurstoffen zijn de Peace Silk slopen en artikelen beter voor jou en beter voor het milieu. BSILK richt zich op kwaliteit, duurzaamheid en comfort en streeft ernaar om mooie producten te maken. Mijn producten zijn volledig plasticvrij, en worden verzonden in natuurlijke materialen.

Klik aan de onderkant van deze pagina op het logo om meer over GOTS te lezen.

 

 

Het is en blijft een prachtig natuurproduct en met de wetenschap dat er geen diertjes zijn gedood slaap je nog beter.......................

 

 

 

 

© 2017 - 2024 Bsilk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel