Wat is het verschil tussen satijn en zijde?

 

 

Zijde is van 100% natuurlijke vezels, bestaat uit hoogwaardig eiwit en een hoog polymeerverbinding uit meer dan twintig soorten aminozuur. Zijde heeft een uitstekende bio compatibiliteit met de menselijke huid en is daarom zeer goed voor de gevoelige huid en droog haar. Zijde heeft een subtiele glans en voelt aangenaam en zacht aan. Zijde heeft een hoge graad van vochtabsorptie en afdrijving, zeer geschikt voor mensen met overtollige transpiratie. Zijde is hypoallergeen, antistatische, antibacterieel, ideaal voor mensen met astma, eczeem, stofallergie en andere huidaandoeningen. 

Al deze eigenschappen heeft  “satijn” ( meestal verwijzing naar synthetische polyester) niet!

 

 

 

Satijn is een weefsel in satijnbinding, puur een weeftechniek, waarbij de kruispunten van de ketting- en inslagdraden gelijkmatig verspreid liggen. Met deze techniek kunnen garens heel dicht op elkaar geweven worden, waardoor het weefsel soepel wordt.

Het woord satijn is ontleend aan het Franse satin (glanzende, zachte zijden stof), en heeft niets met zijde te maken.Tegenwoordig verwijst het woord “satijn” meestal naar een glanzende (vaak polyester). Synthetische satijn is niet luchtdoorlatend, neemt bijgevolg geen vocht op, is statisch en brandgevaarlijk. Satijn is ook zeker niet geschikt voor mensen die snel zweten aangezien het niet ademt zoals zijde.

 

 

Check zelf of je met echte zijde of met een satijn (vaak polyester) te maken hebt:

De meest rigoreuze manier is de brandproef. Zijde laat een fijne as achter en ruikt naar verbrand haar. Immitatie zijde laat meestal een zwarte walm na en na het uitblazen zal de stof nog doorbranden. Satijn (polyester) verschrompeld tot een stukje hard plastic.
 

© 2017 - 2021 bsilk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel